2010. január 30., szombat

Barry Kent a konyhában!

Igen! Sőt igen, igen, igen!!! Ahogy azt még decemberben beharangoztam, nálunk tölt egy napot Barry Kent (barátoknak Baz), a híres költő. Aki nem csak ír, de főz is. Nem is akárhogy!

Ebben az iszonyatos hóesésben elugrott hozzánk, hogy elkészítse nekünk kedvenc ételét, az almás-tejfölös-sajtos töltött krumplit. Költőhöz méltóan még egy verset is írt hozzá, ami egyébként bekerül majd legújabb kötetébe is.


Krumpli

Kívül barna,

Belül sárga,

Megeszem,

Szeretem!

(Baz Kent)


Barry Kent féle almás-tejfölös-sajtos töltött krumpli

Először is pucoljunk meg 6 szem nagy krumplit. Utána vágjuk ketté őket és tegyük oda főni.


Amíg fő a krumpli daráljunk le 0,5 kg csirkemellet 2 közepes hagymával együtt. Tegyük serpenyőbe és süssük szép fehérre. Ízlés szerint szórjunk rá sót, borsot, paprikát és egy csipetnyi oregánót.


Amikor kész a krumpli hagyjuk kihűlni majd egy késsel óvatosan kaparjuk ki közepét. A kikapart krumplit ki ne dobjuk! Keverjük össze a megsütött darált hússal. Tegyünk hozzá egy kicsi vajat is.


Ha ezzel is megvagyunk pucoljunk meg 2 nagy almát majd uborkagyaluval vágjunk belőle vékony szeleteket.



A krumpli üregét béleljük ki a vékony almaszeletekkel. Utána mehet bele a darált hús. A tetejére pedig öntsünk tejfölt és szórjunk rá sajtot.


A sütőt állítsuk 170 fokra és süssük az egészet addig, amíg szép aranyszínű lesz a krumpli teteje.

Jó étvágyat!



Sajnos Baz nem tudott tovább maradni mert az esti géppel Kalkuttába kell repüljön, ahol egy író-olvasó találkozón vesz részt. De megígérte, hogy amint lesz ideje újra eljön és ismét alkot majd nekünk valamit.

Jó utat Baz, és köszönjük!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Traffic Counters
Tablet PC Store