2010. január 25., hétfő

Étcsokis rizstallér



Szombat este ünnepség volt Bouncofalván. Színes lampionokkal és műanyag sárkányfejekkel díszítették fel a főteret. Az apropóját az adta, hogy immár Bouncofalva is multikulturális város lett. A mintegy 150 kínai lakos kedvéért kijelölték a kínai negyedet. Igaz, egyelőre csak 2 utcából áll, de a kínaiakat ismerve lesz az több is. Ez csak a kezdet. Jön majd a kíniai ovi, suli és egyetem is. Még a végén a városházán is átveszik az uralmat. A kifőzdékről meg nem is beszélve. Szóval szombaton a helyi kínai kisebbség vezetője Sansan Hyung megkínált egy kimondhatatlan nevű desszerttel, amit én aztán étcsokis rizstallérnak neveztem el. Könnyű elkészíteni, a mi rizskochunkhoz hasonlít.



Először főzzünk tejberizst:

-1 liter tej

-20 dkg rizs

-Fél pohár búzadara

Ha elkészült várjuk meg amíg kihűl.


Aztán

-4 tojás sárgáját keverjünk össze

-10 dkg cukorral,

-egy tasak vaníliáscukorral,

-és 2 kiskanál fahéjjal.




Majd a 4 tojásból megmaradt fehérjéből verjünk habot.




A kihűlt tejberizshez adjunk hozzá mindent, kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntsük be az egészet és süssük aranyszínűre.

Ha kész, várjuk meg amíg kihűl majd egy pogácsaszaggatóval szúrjunk ki korongokat belőle.

A korongokat pedig mártsuk gőz fölött megolvasztott étcsokoládéba.

Amikor pedig beleharapunk kívánjunk valamit és valóra válik. Jó étvágyat!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Traffic Counters
Tablet PC Store