2010. január 10., vasárnap
Puliszka meggylekvárral
Következő receptünket régi kedves olvasónk, Drakula küldte Havasalföldről. Eredetileg friss vért kellene csorgassunk a puliszka tetejére, de mivel errefelé meglehetősen riktán kapni ilyesmit és amúgy sem szeretjük, ezért mi meggylekvárt használunk. Főzzünk egy jó sűrű puliszkát. Lobogó sós vízbe szép lassan adagoljuk a kukoricadarát miközben folyamatosan keverjük. Tegyük ezt 20 percig majd vegyük le a tűzről, fedjük le és hagyjuk állni még 20 percet. Utána egy fagyiskanállal készítsünk belőle gombócokat, tegyük tányérra és öntsük nyakon meggylekvárral. Kész is! Az alapvetően sós puliszka és az édes lekvár különleges ízvilágot eredményez. Akinek ez nem elég, az locsolhat köré némi tejet, úgy tovább fokozható az ízkavalkád. Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése