2010. május 10., hétfő

Szőke/barna

Nigel a hétvégén Hamburgba utazott, hogy részt vegyen a melegek jogaiért küzdő Hot hole nevű szervezet gyűlésén. Meghívott előadó volt, Homoszexualitás a brit alsó- és felsőházban címmel mutatott be egy igen érdekes esettanulmányt. Este pedig végigjárta Hamburg összes melegbárját, persze szigorúan csak szakmai kötelességből. Megállapította, hogy az ottani szórakozóhelyeken hódítanak a sörből és üdítőből készült italok. Hozott is magával 2 példányt belőlük.

Az egyik a Mixery, ami sör+kóla+X. Ez egyébként nem új dolog a németeknél. Előszeretettel keverik a sört kólával. Többek között diesel-nek is hívják ezt a fura mixtúrát. A Mixeryben 60:40 a sör aránya a kólához. Az alkoholtartalma pedig 3,1%. Hogy az X mi lehet benne, arról semmi információ sincs a palackon (talán az XTC-ra hajaz, ha már party). Az íze meglepő módon nem olyan, mint a sörbe öntött kóláé. Mert ez keserű így is.
A fél literes dobozos ára 0,75 euró (kb. 200 Ft).




A másik már érdekesebb. Schöfferhofer a neve és grapefruit ízű üdítőital, valamint búzasör elegye. A keverési arány fele-fele. A búzasör selymessége és a grapefruit kesernyés íze jól passzolnak egymáshoz. Az alkoholtartalom itt már csak 2,5%. De ez még így is majdnem duplája a nálunk kapható citromos Radlerének. A 0,33-as dobozos 0,69 euróba (kb. 180 Ft) kerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Traffic Counters
Tablet PC Store