2010. augusztus 8., vasárnap

Meggyes kekszes

A Nagy zabálásban hegyekben áll a meggy. Wad egy reggelig tartó szivarfüstös és alkoholal telített kártyaparti során elnyerte Sir Archibald 5000 fából álló meggy ültetvényét. Sir Archibald egy igazi gentleman. Miután elvesztette a meggyesét imbolyogva felállt az asztaltól és azt mondta:
"Úri becsületszavam adom, hogy az ügyvédem még a mai napon keresni fogja Önt a tulajdonviszonyok rendezése végett."
Majd elindult kifelé és közben átesett a földön magzati pózban fekvő, hangosan hortyogó Ed Gilberten.
És igazat beszélt. Úgy látszik ő még tudja mit jelent az adott szó. Ügyvédje pontban délben megjelent és aláíratta a papírokat Waddal.
Wad pedig azóta kétségbeesetten próbál megszabadulni 5000 meggyfa termésétől. Szerencsétlen Adrian már minden ételnek elkészítette a meggyes verzióját.
Sőt, minden ismerősét, volt ismerősét, gyerekkori barátját, egykori és volt szomszédját és rokonát ellátta már legalább 5 évre elegendő meggyel.
Most győzködi Wadot, hogy adják az egészet a Vöröskeresztnek, a harmadik világ éhezői biztosan boldgok lesznek ha meggyet ehetnek meggyel az elkövetkező hónapokban. De Wad nem adja. Azt mondja inkább pálinkát főzet belőle és pult alól árulja majd a Nagy zabálásban. Ilyen ember ő, mindig a kiskapukat keresi.
Adrian nekem is adott a meggyből. Gyorsan össze is dobtam egy keksz-szalámit, természetesen meggyes kivitelben, kakaó nélkül.

Hozzávalók:
-10 dkg cukor
-2 dl tej
-10 dkg sütőmargarin
-1/2 dl rum /vagy 1 rumaroma/
-1 csésze kávé
-20 dkg őrölt háztartási keksz és 30 dkg nagyobb darabokra tört ht keksz
-meggy

Elkészítés:
a kekszet nyújtódeszkán kissebb-nagyobb darabokra összetörjük, és nagy tálba tesszük, amibe könnyen össze tudjuk majd keverni a folyékony összetevőkkel. A cukrot, a margarint, és a tejet, egy lábasban feltesszük melegedni, ha forrni kezd, lekapcsoljuk a lángot. A tűzről levéve beletesszük a rumot és a kávét. Ráöntjük a kekszre, és összekeverjük. Egy folpakkal kibélelt formába nyomkodjuk rétegenként, minden réteg közé meggyet szórunk. Aztán betesszük pár órára a fagyasztóba és kész is.

Jó étvágyat!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Traffic Counters
Tablet PC Store