2010. március 9., kedd

Változtassunk 2.

Tegnap Pandora úgy döntött, hogy elege van eddigi életéből és valami újat szeretne. A konzervatív bouncofalvi képviselőnő levette a kiskosztümöt, jó messzire rúgta a magassarkút, visszaadta városházi belépőjével együtt a mandátumát is és elment Winonához, az afro fodrászhoz. Hátközépig érő gesztenyebarna haját (Adrian szerint lekvárszínű) tüsire vágatta és szőkére festette. Aztán lecserélte az egész ruhatárát és egy autókereskedésben hagyta fekete Audiját, majd egy tűzpiros Volvo kabrióval indult neki az új életnek.
Hajrá Pan, mindenben támogatlak!
Én sajnos ekkora változással nem tudok szolgálni, de lemaradni sem szeretnék. Úgyhogy elővettem egy jó bevált receptet és kicsit átírtam, hogy valami egészen újjal örvendeztessem meg Pandorát. Jöjjön tehát a kókusztekercsből lett túrótekercs!

Először is készítsük el a tésztát.
10 dkg cukor
4 ek kakaópor
10 dg margarin
rum vagy rumaroma
csésze kávé
50 dkg porrá őrölt háztartási keksz



Ha kész a tészta tegyünk a nyújtódeszkára folpakkot és nyújtsuk ki. Így egyrészt nem ragad oda, másrészt könnyebb lesz majd feltekerni.

Utána jöhet a töltelék.
50 dkg túró
10 dkg cukor
1 tojás



Jól keverjük el. Legyen egészen krémes. Ellenőrizzük az ízét, ha savanykás kicsit akkor tegyünk bele még cukrot. Azért ne legyen nagyon édes.
Aztán kenjük a kinyújtott tésztánkra az egészet és tekerjük fel.



És kész is.



Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Traffic Counters
Tablet PC Store