2010. szeptember 7., kedd

A nagymama sütije (lekváros-túrós bukta)

Aidy nagymamája úgy tartotta, hogy Anglia azért veszítette el tartását, mert a fűző kiment a divatból. Ez is bizonyítja, hogy az öreglány nem vallott túl modern nézeteket. Adriant is próbálta saját értékrendje szerint terelgetni az életben. Szegény ma is leizzad ha eszébe jutnak a vasárnapi ebédek, amikor könyvvel a hóna alatt, mereven egyenes testartással az asztalnál ülve próbálta késsel-villával megenni a currys csirkét. Igazából a curryt is utálta, de ezt sosem merte bevallani a nagyinak. Viszont az étkezés viszontagságait bőven feledtette vele az ebéd utáni jutalom bukta. Mert ha a könyvek nem estek ki a hóna alól, akkor 2 darabot ehetett a mennyei lekváros-túrós buktából.

A tésztához:
500 g liszt
3 deci tej
2 tojássárgája
5 evőkanál kristálycukor
pici só
25 g élesztő
65 g olvasztott margarin

A töltelékhez:
200 g házi baracklekvár
200 g túró
1 vaníliás cukor

A hozzávalókból készítsünk tésztát, majd kelesszük 1 órán át. Ha duplájára kelt nyújtsuk ki és vágjuk téglalapokra. Majd tegyünk mindegyik közepére tölteléket és formázzuk meg a buktákat. Tegyük őket kivajazott tepsibe és kenjuk be a tetejüket olvasztott vajjal. Utána süssük őket aranybarnára. Ha elkészült, szórjuk meg porcukorral.










Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Traffic Counters
Tablet PC Store