2010. január 20., szerda
Nagyon édes
Egyre többet hallani a cukrot felváltó édesítőről, a Steviaról. Nem cukorrépából és nem is cukornádból készül, hanem a Stevia Rebaudiana nevű (Jázminpakócának is hívják, ez sokkal szimpatikusabb) növény leveleiből. A fészkesek családjába tartozó évelő növény Dél-Amerikában őshonos és a belőle készült édesítőszer akár 300szor édesebb lehet a cukornál. Számtalan formában kapható nálunk is a portól a szárított leveleken át egészen a folyékony formáig. Nulla kalóriát tartalmaz és ellenáll a magas hőmérsékletnek is. Tényleg édes, de sajnos van egy kicsi mellékíze, amit meg kell szokni. Ezen kívül gyógynövényként is használatos, részleteket itt olvashatunk róla.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sajnos én nem tudtam megszokni az ízét, pedig minden félét összevásároltam magamnak-nekem legjobban a sucralose alapú édesítőszerek jöttek be eddig persze ezeket valamiért nem kapni Europában.
VálaszTörlésMGL
Ezzel én is pont így vagyok. Egyelőre kiegészítőként használom kevesebb méz mellett.
VálaszTörlés