2010. január 20., szerda

Nagyon édes



Egyre többet hallani a cukrot felváltó édesítőről, a Steviaról. Nem cukorrépából és nem is cukornádból készül, hanem a Stevia Rebaudiana nevű (Jázminpakócának is hívják, ez sokkal szimpatikusabb) növény leveleiből. A fészkesek családjába tartozó évelő növény Dél-Amerikában őshonos és a belőle készült édesítőszer akár 300szor édesebb lehet a cukornál. Számtalan formában kapható nálunk is a portól a szárított leveleken át egészen a folyékony formáig. Nulla kalóriát tartalmaz és ellenáll a magas hőmérsékletnek is. Tényleg édes, de sajnos van egy kicsi mellékíze, amit meg kell szokni. Ezen kívül gyógynövényként is használatos, részleteket itt olvashatunk róla.



2 megjegyzés:

  1. Sajnos én nem tudtam megszokni az ízét, pedig minden félét összevásároltam magamnak-nekem legjobban a sucralose alapú édesítőszerek jöttek be eddig persze ezeket valamiért nem kapni Europában.

    MGL

    VálaszTörlés
  2. Ezzel én is pont így vagyok. Egyelőre kiegészítőként használom kevesebb méz mellett.

    VálaszTörlés

Traffic Counters
Tablet PC Store